Agent in Jeruzalem neergestokken tijdens shabbat

Sunday, May 14, 2017 |  Redactie Israel Today
Bij een steekpartij in de Oude Stad van Jeruzalem is zaterdag een 37-jarige Israëlische politieagent middelzwaar gewond geraakt. De aanvaller, een Jordaniër, werd neergeschoten en overleed.

Het incident gebeurde op Shabbat om 13:21 uur lokale tijd. De 57-jarige terrorist, een Jordaans staatsburger, die met een groep naar Israël was gereisd, maar zich van de groep afgescheiden en liep door de Oude Stad toen hij een Israëlische politieagent opmerkte. Hij stortte zich op hem en stak meerdere malen met een mes op hem in (zie de beide video's). De gewonde politieagent slaagde erin om zijn pistool te trekken en op de terrorist te schieten. Een korte tijd later bezweek deze aan zijn verwondingen.

Kort na het incident

De gewonde politieman werd ter plaatse behandeld, hij was gewond aan het bovenlichaam. De bloedingen konden worden gestopt, waarna hij naar een ziekenhuis werd gebracht. Zijn toestand heet nu matig.

Jordanië op tilt
Al dezelfde avond klonk er kritiek van de Jordaanse regering. Een woordvoerder bekritiseerde het neerschieten van de terrorist die een Jordaanse staatsburger was. 'De Israëlische regering is als verantwoordelijke voor de bezetting, ook verantwoordelijk voor het neerschieten van de Jordaanse burger in Jeruzalem. Jordanië veroordeelt deze misdaad tegen een Jordaanse burger en eist details te krijgen over het incident.'

In Israël veroordeelde men de verklaring van Jordanië. 'Het is onmogelijk om deze rechtvaardiging van terreur in de Oude Stad van Jeruzalem door de Jordaanse overheid te accepteren. De video's van de beveiligingscamera's laten duidelijk zien hoe de Jordaanse toerist op de Israëlische politieagent insteekt. Het wordt tijd dat Jordanië stopt met zijn dubbele moraal. Net zoals Israël terreuraanslagen in Jordanië veroordeelt, zo moet ook Jordanië terreur in Israël veroordelen. Terreur is terreur.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.