Ambassade VS verhuist nog niet naar Jeruzalem?

donderdag 11 mei 2017 |  Redactie Israel Today
Israëlische media melden, dat de Amerikaanse president Donald Trump de (reeds bestaande) 'uitvoerende' opdracht zal uitstellen om de Amerikaanse ambassade te verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem, wanneer deze opdracht hernieuwd moet worden.

Dit komt na de beloftes die Trump in zijn verkiezingscampagne en bij zijn inauguratie deed, om de Amerikaanse ambassade terug te brengen naar de Israëlische hoofdstad, een stap die Israëls aanspraken op geheel Jeruzalem zou versterken.

Volgens niet genoemde Amerikaanse bronnen is het de regering van premier Benjamin Netanyahu die de verhuizing in feite tegenhoudt. Ze zeggen dat Netanyahu geen last wil hebben van de verwachte diplomatieke terugslag.
Tegelijkertijd meldden lokale media, dat de Israëlische regering 'teleurgesteld' zou zijn als Trump het uitstellen van de verhuizing der ambassade zou verlengen.
Toch wordt verwacht dat Trump een aantal uitspraken zal doen over de toekomst van Jeruzalem wanneer hij deze maand de Joodse staat bezoekt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.