Volgende Israel Today Magazine wordt heel bijzonder!

woensdag 10 mei 2017 |  Redactie Israel Today
Geen enkele andere stad heeft zo'n fascinerende historie als de Heilige Stad Jeruzalem. Een zeer gevarieerde geschiedenis van wel 3000 jaar, waarin Jeruzalem slechts eenmaal een verdeelde stad was, van 1948 tot 1967. De bevrijding van Jeruzalem 50 jaar geleden is een historische mijlpaal in de geschiedenis van de stad.

Wat er vandaag voor onze ogen gebeurt, wordt op een dag ook toegevoegd aan de historische tijdlijn van Jeruzalem. Sinds God Jeruzalem tot de hoofdstad van zijn volk koos, vechten de volken om deze stad. Alleen de namen van de volkeren en de heersers zijn veranderd, maar niet de politieke dynamiek rondom Jeruzalem.

Om deze reden hebben we een gouden editie van het Israel Today Magazine voorbereid, die ter gelegenheid van het jubileumfeest van Jeruzalem naar al onze lezers wordt verzonden.

Wat staat er in deze speciale uitgave?
✡ Dr. Yitzchak Jifat, de Israëlische parachutist van de legendarische foto (afgebeeld) tijdens de bevrijding van de Westelijke Muur, spreekt over de emoties die hij tijdens dat moment voelde.
✡ De beroemde Israëlische zangeres Shoeli Natan, die het lied Jeruzalem van Goud heeft gezongen, vertelt over haar grootvader Avraham Natan uit Hamburg.
✡ De archeoloog prof. Ronny Reich schrijft over zijn opgravingen van de laatste 50 jaar in de stad Jeruzalem.

Dit en nog veel meer vindt u in het juninummer. U kunt nog snel abonnee worden!

Livestream uitzending 'Shalom aus Jerusalem'
Voor het eerst zal de Duitse afdeling van Israel Today, Israel Heute, direct vanuit Jeruzalem een livestream-uitzending verzorgen. Een dergelijke live uitzending is iets bijzonders en vormt een grote uitdaging voor het team. De uitzending vindt plaats op dinsdag 23 mei, 19-21 uur, op de vooravond van Jeruzalemdag. U kunt de uitzending volgen via de website www.israelheute.com .

Er zijn interviews gepland met opmerkelijke persoonlijkheden, zoals dr. Yitzhak Jifat, de Israëlische parachutist van de legendarische foto tijdens de bevrijding van de Westelijke Muur, de zangeres Shoeli Natan, beroemd door het lied 'Yeroeshalayiem shel Zahav', 'Jeruzalem van Goud', die over haar grootvader Avraham vertelt.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.