Trump: Een 'eer' om Abbas te ontmoeten – of toch niet?

woensdag 10 mei 2017 |  Redactie Israel Today
De Amerikaanse president Trump heeft vorige week, kort na zijn ontmoeting met de Palestijnse leider Abbas, in een twitterbericht gezegd wat een 'eer' het was het hoofd van de PLO te ontvangen. Het bericht werd duizenden keren doorgestuurd – maar na enkele uren verwijderde Trump het. Zou hij boos zijn over de leugens die Abbas hem vertelde?

(Foto: Twitter screenshot)

'Meneer de President, ik bevestig u dat we onze jeugd, onze kinderen, onze kleinkinderen, opvoeden in een cultuur van vrede,' beweerde Abbas, terwijl hij en Trump probeerden uit te zoeken wat de vrede in het Midden-Oosten tegenhoudt.

Abbas vervolgde: 'En we streven ernaar veiligheid te brengen, vrijheid en vrede voor onze kinderen om te leven zoals de andere kinderen op de wereld, samen met de Israëlische kinderen in vrede, vrijheid en veiligheid.'

Velen, waaronder de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, reageerden hierop en wezen er op, dat de Palestijnse Autoriteit van Abbas de enorme hoeveelheden buitenlandse hulp die het ontvangt, gebruik voor grote toelagen aan Palestijnse terroristen die door Israël zijn gearresteerd. Abbas noemt ook regelmatig Palestijnse scholen, parken en zomerkampen naar de terroristen met het meeste bloed aan hun handen - degenen die de meeste Joden hebben kunnen doden.

Netanyahu ging niet eens in op wat de Palestijnse kinderen in hun scholen leren, waar leraren en tekstboeken de Joden als minder-humane, bloeddorstige monsters beschrijven. En de ophitsing is nog erger in de naschoolse programma's van de door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde televisie.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.