Video: Messiaanse gemeenten nemen afscheid van pionier Davis

dinsdag 9 mei 2017 |  David Lazarus
Pastor David Davis, een van Israëls oudere Messiaanse leiders, is overleden. Davis was 79 jaar oud toen hij uiteindelijk overleed, nadat hij een jaar tegen kanker had gestreden. Hij wordt overleefd door zijn vrouw Karen en hun twee geadopteerde zonen. Hij is op 13 mei begraven, de video is een opname van de Engels-Hebreeuwstalige afscheidsdienst.

Tijdens zijn 25 jaar durende bediening in Israël heeft David het respect gewonnen van veel Messiaanse leiders, in een land waar de opbouw van Messiaanse gemeenten niet gemakkelijk is. Zijn sympathieke, maar dappere leiderschapsstijl, zijn bereidheid om opkomende leiders aan te moedigen, en zijn passie voor eenheid in het lichaam van Messias werden bewonderd, zelfs door degenen (waaronder ik zelf) die sceptisch waren dat een Amerikaanse christen enige significante invloed zou kunnen hebben op het leven van Arabieren en Joden in Israël.

Ik herinner me goed de eerste keer dat ik pastor David ontmoette toen hij in de jaren tachtig in Israël kwam. Hij was uitgestuurd door David Wilkerson en de Times Square Church in New York, met een visie om Arabische en Joodse drugsverslaafden naar Christus te leiden. 'Arabieren en Joden?' vroeg ik hem. 'Samen?'

Ik was sceptisch, totdat David mij vroeg om een ​​bijbelstudie te geven aan de kleine groep van herstellende verslaafden die hij had verzameld. Ze wilden geen fancy woorden of een theologisch verhaal. Alleen Jezus, omdat deze herstellende Joodse en Arabische verslaafden meer dan anderen wisten dat Hij het was die hen tot leven had gebracht, en hen had geleerd dat Arabieren en Joden samen kunnen leven en bij elkaar horen.

Davids passie voor de verlorenen inspireerde veel Arabische christenen en Messiaanse Joden in het hele land om uit te gaan naar drugsverslaafden. Na het zien van de kracht van God, die in het leven van die gebroken mannen werkte, begon ik ook met werk onder drugsverslaafden in de binnenstad van Tel Aviv.

David was de oprichter van Kehilat HaCarmel (Karmelgemeente) op het Karmelgebergte (in Haifa), een gemeente die in 1991 begon als een bijbelstudie voor mannen die herstellen van drugs- en alcoholverslaving. Niet afgeschrikt en geïnspireerd door het gewaagde leiderschap van David, ontstond een gemeenschap van Arabische en Joodse gelovigen, die mensen van alle achtergronden bereikte door middel van bedieningen die tot vandaag doorgaan, zoals het Huis van Victorie Rehabilitatiecentrum, het centrum voor vrouwen, Or HaCarmel (Licht van de Karmel), Raven's Basket (Mand van de raven) voedselprogramma, en Elia's Cloak (Elia's Mantel) kledingcentrum.

Dramatische ontmoeting
Dr. David Davis was de voorzitter van de afdeling Kunst van de Fordham Universiteit in Lincoln Center, New York City, en werkte ook als professionele acteur op Broadway, buiten Broadway, en op televisie. Midden jaren 80, tijdens een succesvolle toneelcarrière, had hij een dramatische ontmoeting met Jezus tijdens een opwekking onder uitvoerende artiesten in New York. Daar ontmoette hij ook zijn Joodse vrouw, Karen.

Korte tijd later werd hij voor de bediening geroepen en onder leiding van David Wilkerson van de Times Square Church in New York City, en ging hij werken onder verslaafden en daklozen. In 1989 immigreerden David en Karen en werden zij burgers van Israël. In zijn boek 'The Road to Carmel' beschrijft Davis zijn reis van de wereld van de showbusiness op Broadway naar de bergen van Israël.

'Ik herinner me nog Davids woorden van aanmoediging en zijn gebeden,' zei Zvi Randelman, een Messiaanse Joodse predikant uit Jeruzalem. 'Hij had een vaderhart voor de verlorene, de verslaafde, de wanhopige. Hij was betrokken bij de oprichting van Bet HaYeshua (Huis van Jezus), een bediening voor drugsverslaafden die we in Jeruzalem zijn begonnen. Ontelbare drugsverslaafden en alcoholisten danken hun leven aan Davids werk van liefde en inspiratie. Nu is David in de hemel bij de Heer, en ik ben er zeker van dat hij, toen hij in de tegenwoordigheid van Yeshua kwam, deze woorden hoorde: “Goed gedaan, goede en getrouwe dienaar, ga in tot het feest van uw Heer”.'

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.