Koekjes en chocoladerepen tijdens de hongerstaking

Monday, May 08, 2017 |  Redactie Israel Today
Ongeveer drie weken geleden zijn Arabische veiligheids­gevangenen onder leiding van Marwan Barghouti een hongerstaking begonnen. Ze eisen betere omstandigheden in de gevangenis, zoals we eerder meldden.

Maar de leider van de hongerstaking lijkt het daarmee niet zo nauw te nemen. Een gisteren gepubliceerde video uit zijn cel laat zien hoe hij zich op twee verschillende dagen terugtrekt op het toilet, om daar in alle rust te genieten van een aantal koekjes en een reep chocolade. Want voor een dergelijke hongerstaking heb je voldoende energie nodig.

Fadwa Barghouti (Foto: Flash90)

Fadwa Barghouti, de vrouw van Barghouti, vertelde in een persconferentie dat de video nep was. De gevangenen zouden de leugens en spelletjes van Israël kennen, de video zou een teken zijn van de naderende nederlaag van Israël, zei ze. De vervalste video zou alleen de wil te versterken van de hongerstakende gevangenen om de hongerstaking voort te zetten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.