Duitse president Steinmeier bezoekt Israël

zondag 7 mei 2017 |  Redactie Israel Today
De Duitse president Frank-Walter Steinmeier is zaterdagavond, vergezeld door zijn vrouw, Elke Büdenbender, in Israël aangekomen. Minister Ayub Kara verwelkomde de gasten op luchthaven Ben-Goerion namens de Staat Israël.

In Jeruzalem werd hij hartelijk ontvangen door de Israëlische president Reuven Rivlin. Omdat het officiële gedeelte van het bezoek pas vandaag begint, hadden de twee presidenten tijd voor een wandeling door de Jeruzalemse Machane Yehoeda markt, waar ze een biertje dronken in een van de vele restaurants. President Rivlin hief zijn bierglas en begroette de president met de woorden: 'Welkom in Jeruzalem, meneer de president, een echte vriend van de Staat Israël.' Steinmeier antwoordde met het woord 'LeChaim' ('op het leven'). Daarna liepen ze door de paden van de markt, die in de avond in een populaire uitgaanswijk verandert.

Video: De presidenten Rivlin en Steinmeier genieten van een Israëlisch biertje in de 'Bier Bazar' op de Machane Yehuda markt in Jeruzalem.

Vandaag begint het officiële gedeelte van het bezoek van president Steinmeier, die als Duitse minister van Buitenlandse Zaken elf keer in Israël is geweest, met een bezoek aan de Holocaust gedenkplaats 'Yad Vashem' en de Herzlberg, waar hij een krans zal leggen op het graf van de voormalige Israëlische president Shimon Peres.

Aansluiten zal hij lunchen in de ambtswoning van de Israëlische president Rivlin, daarna staat een ontmoeting met de Duitse vrijwilligers op het programma. Later zal hij premier Benjamin Netanyahu ontmoeten en een toespraak houden in de Hebreeuwse Universiteit. De dag wordt afgesloten met een diner in de ambtswoning van de Israëlische premier.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.