Netanyahu hekelt Abbas' leugens tegen Trump

vrijdag 5 mei 2017 |  Redactie Israel Today
Het heeft weinig mensen verbaasd, dat de eerste woorden uit de mond van de Palestijnse leider Machmoud Abbas tijdens zijn ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump regelrechte leugens waren. Premier Netanyahu gaf meteen een scherpe reactie.

'Meneer de President, ik bevestig u dat we onze jeugd, onze kinderen, onze kleinkinderen, opvoeden in een cultuur van vrede,' beweerde Abbas, terwijl hij en Trump probeerden uit te zoeken wat de vrede in het Midden-Oosten tegenhoudt.

Abbas vervolgde: 'En we streven ernaar veiligheid te brengen, vrijheid en vrede voor onze kinderen om te leven zoals de andere kinderen op de wereld, samen met de Israëlische kinderen in vrede, vrijheid en veiligheid.'

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu sloeg meteen terug. Tijdens een gezamenlijke persconferentie met de bezoekende Roemeense premier Sorin Grindeanu verklaarde Netanyahu:
'Ik heb president Abbas gisteren horen zeggen dat de Palestijnen hun kinderen vrede leren. Dat is helaas niet waar. Ze noemen hun scholen naar de massamoordenaars van Israëli's en zij betalen terroristen.'

Daarbij verwees Netanyahu naar het feit, dat de Palestijnse Autoriteit van Abbas de enorme hoeveelheden buitenlandse hulp die het ontvangt, gebruik voor grote toelagen aan Palestijnse terroristen die door Israël zijn gearresteerd. Abbas noemt ook regelmatig Palestijnse scholen, parken en zomerkampen naar de terroristen met het meeste bloed aan hun handen - degenen die de meeste Joden hebben kunnen doden.

Netanyahu ging niet eens in op wat de Palestijnse kinderen in hun scholen leren, waar leraren en tekstboeken de Joden als minder-humane, bloeddorstige monsters beschrijven. En de ophitsing is nog erger in de naschoolse programma's van de door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde televisie.

Het is een doodscultuur, zo heeft Hamas, de grootste partij in het Palestijnse parlement, trots erkend: 'Voor het Palestijnse volk is de dood een industrie geworden,' zei Hamas-parlementslid Fathi Hammad. De Palestijnen 'zeggen tegen de zionistische vijand:”Wij verlangen naar de dood, zoals u naar het leven verlangt”.'

Gelukkig was er een aanwijzing, dat Trump niet in Abbas' leugens was getrapt. Tegen de pers zei Trump, dat om vrede te bevorderen, het Palestijnse leiderschap moet ophouden met de ophitsing tegen Israël en de Joden: '... er kan geen blijvende vrede zijn, tenzij de Palestijnse leiders zich eenstemmig uitspreken tegen ophitsing tot aanslagen - en tot geweld en haat. Er is zo'n haat.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.