Mesaanval verijdeld in Hebron; geweer in kinderbed

Thursday, May 04, 2017 |  Redactie Israel Today
In Hebron konden veiligheidstroepen donderdagochtend vroeg een aanval met een mes verhinderen. Een terrorist naderde een controlepost bij het Graf van de Aartsvaders (Machpela) en trok een mes. De daar gestationeerde Israëlische soldaten konden op tijd reageren en schoten op de terrorist, die zwaar gewond raakte.

Alleen in de maand april waren er in de omgeving van Jenin, Nabloes en Tulkarem tien beschietingen van nederzettingen en Israëlische soldaten. Gelukkig raakte er niemand door gewond.

Het Israëlische leger heeft vandaag bekend gemaakt, dat soldaten van de Duvdevan commando-eenheid in samenwerking met de veiligheidsdienst vorige maand, drie leden van een terroristische groepering hebben gearresteerd. Ze waren betrokken geweest bij meerdere beschietingen in Samaria. Bij de huiszoeking werden een in een kinderbed verborgen wapens gevonden, waaronder een M-16 geweer (foto).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.