Israëli's ervaren de liefde van christelijke gastvrijheid

Thursday, May 04, 2017 |  Ryan Jones
Over het prachtige werk dat door het Hosting Israeli Travelers (HIT) netwerk wordt uitgevoerd, schreef ik al eerder in het Israel Today Magazine. HIT onderhoudt een wereldwijd netwerk van bijbelgetrouwe christenen die van Israël houden, die een enorme getuige zijn geworden door hun eenvoudige gastvrijheid voor Israëli's die de wereld rondreizen.

Dat begon allemaal in Nieuw-Zeeland. Daar hadden mijn zoon en ik de gelegenheid bij diverse HIT-gastgezinnen te verblijven en deze gastvrijheid persoonlijk te ervaren. We ondervonden dat alle gastgezinnen meerdere dingen gemeenschappelijk hebben, namelijk een diepe en echte liefde voor Gods volk en een nederige en respectvolle benadering om door hun daden te getuigen.

Het belang dat de Heer in de gehele Schrift op gastvrijheid legt, wordt vaak over het hoofd gezien. Want wanneer het naar behoren wordt gedaan, gaat er een krachtig getuigenis van uit.

Wat we ook aantroffen bij de gastgezinnen was de fantastische verscheidenheid. Iemand bood een echt Israëlisch huis aan, compleet met Shabbatsmaaltijd! Een ander zorgde voor een rustige woonkamer waarin vermoeide reizigers zich meerdere dagen konden ontspannen. Een derde had zijn hele woning geopend voor zoveel Israëli's als er mogelijk maar in konden passen - een beeld van georganiseerde chaos, waar deze jonge reizigers zonder twijfel goed mee om kunnen gaan, want de meesten hebben pas hun verplichte militaire dienst afgerond.

Kortom, er was voor iedereen iets van zijn gading. Geen Israëli kan Nieuw-Zeeland bezoeken en niet een huis vinden dat hem of haar past. En ik gebruik het woord huis in plaats van accommodatie, want dat is het andere wat al deze gastgezinnen gemeen hebben - ze hebben er allemaal voor gezorgd dat de jonge Israëli's die hen bezoeken zich volledig thuis voelen.

Vandaag heeft HIT zich over de hele wereld uitgebreid. Een groot aantal van de gastgezinnen vind je op plaatsen zoals Australië, Engeland, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Duitsland, Nederland en veel meer landen. Ontdek meer op de website www.hitinternational.net.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.