Groeten uit Israël: Straks weer vlaggen op Jeruzalemdag

Thursday, May 04, 2017 |  Dov Eilon

Goedemorgen, beste lezers,

Het weer is deze dagen heel stabiel. De weerberichten beginnen saai te worden. Soms een paar graden meer, dan weer een lichte afkoeling, maar de temperaturen blijven steeds boven de 20 graden. Het zou mooi zijn als het niet nog warmer wordt, want nu is het weer gewoon optimaal. Maar de zomer staat al voor de deur, en dan wordt het heet.

En hier is het weerbericht voor vandaag in Israël: Helder tot bewolkt, temperaturen onveranderd. In het noorden en oosten van het land kan hier en daar een regenbui vallen. De volgende maximum­temperaturen worden verwacht: Jeruzalem 22 graden, Tel Aviv 22 graden, Haifa 21 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 31 graden, aan de Dode Zee 31 graden, Eilat aan de Rode Zee 33 graden. Het waterpeil van het Meer van Galilea is ongewijzigd en staat op 212,96 meter onder de zeespiegel.
Het waterpeil van het Meer van Galilea verandert momenteel niet, maar binnenkort zal het weer gaan dalen, want met de regen is het zo goed als afgelopen. Maar nu verheugen we ons eerst maar eens op de prettige maand mei.

Ik zie in de stad steeds meer toeristen uit het buitenland, ook heel veel groepen uit Duitsland. Het is gewoon een van de beste tijden om Israël te bezoeken. Het is een blijde maand, waarin we net onze Onafhankelijkheidsdag hebben gevierd; heel Jeruzalem, het hele land, is met blauw-witte vlaggen versierd. De vlaggen zullen ook nog even blijven hangen, want al gauw vieren we Jeruzalemdag. We vieren dan voor de 50e keer de hereniging van de stad.

Ik heb u al verteld over onze geplande (Duitstalige) livestream, die we op 24 mei op het internet-tv-kanaal Gott24.tv zullen uitzenden, en ook op onze Facebookpagina. Ik vertel u dit nog maar eens, omdat deze live uitzending echt iets bijzonders wordt. Het wordt de eerste keer dat we live vanuit Jeruzalem uitzenden, een grote uitdaging voor ons. We hebben ook al enkele interviews met interessante personen voor u voorbereid, en we zullen ook live berichten van de festiviteiten op straat in Jeruzalem. Over 20 dagen gaat het gebeuren! Ook het volgende nummer van ons blad Israel Today Magazine gaat uitsluitend over de stad Jeruzalem.

Ik ben al een hele tijd niet meer in de stad wezen wandelen; het werk hier op de redactie is vanwege onze projecten momenteel heel intensief. Maar ik denk dat ik vandaag maar weer eens de stad in ga en dan een beetje ‘Jeruzalem-atmosfeer’ voor u meebreng. Het weer is te mooi om op kantoor te blijven.

Vandaag heb ik niet over het nieuws geschreven, want er is (gelukkig) niet veel nieuws gebeurd. In de media heeft men het vandaag over de resultaten van de ontmoeting tussen VS-president Trump en de Palestijnse leider Machmoud Abbas. Positief is dat Trump zich kritisch heeft geuit met betrekking tot de betalingen van de Palestijnse Autoriteit aan de gezinnen van terroristen. De rest vertellen we u in onze nieuwsberichten.

Ik wens u en ons allen een rustige en prettige donderdag. Het ga u goed.

Shalom vanuit Jeruzalem!
Dov

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.