Video van de Dag: Overwinning met onze handen?

Thursday, May 04, 2017 |  Redactie Israel Today, United with Israel
In deze nieuwe video presenteert het Israëlische leger zich tijdens de 69e Onafhankelijkheidsdag. Daarbij spelen de handen een bijzondere rol, want die zijn tot veel in staat. We krijgen een overzicht van de verschillende activiteiten van het Israëlische leger. 'Onze handen leiden ons naar onze overwinningen,' wordt aan het eind van deze video gezegd.

De beroemde kernfysicus Gerald Schroeder denkt hier anders over. Hij concludeert dat de enige reden dat Israël bestaat is dat God zijn volk beschermt.
Het bestaan van de staat Israël, het feit dat de scud-raketten die tijdens de Golfoorlog insloegen in Israël zo weinig slachtoffers maakten, en de overweldigende overwinning van Israël in de zesdaagse oorlog in 1967, ze lijken allemaal, oppervlakkig gezien, een kwestie van geluk.

De meeste collega's van Schroeder schrijven dit onlogische verloop van deze gebeurtenissen toe aan 'geluk'. Schroeder weigert echter het 'geluk' te noemen. Geluk is gewoon geen gezonde wetenschappelijke stem. Voor Schroeder is het echte antwoord dat God zijn volk beschermt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.