Israëli's verwachten veel van Trumps komende bezoek

woensdag 3 mei 2017 |  Redactie Israel Today
De Amerikaanse president Donald Trump zal naar verwachting later deze maand Israël bezoeken. Velen verwachten dat hij die gelegenheid zal gebruiken om een ​​paar diplomatieke donderslagen zal laten horen.

Ten eerste, zo meldt het Israëlische dagblad Yediot Achronot, zal Trump zijn verkiezingsbelofte intrekken om de Amerikaanse ambassade terug naar Jeruzalem te verhuizen.
Velen vermoeden dat het eigenlijk premier Benjamin Netanyahu en zijn regering zijn die de stap blokkeren, die Trump wel zou zetten als de kwestie helemaal in zijn handen zou zijn. (Zie het komende Juni-nummer van het Israël Today Magazine voor meer nieuws hierover)

Maar de tweede donderslag zou de Israëlische teleurstelling over de eerste enigszins verzachten. Yediot meldt dat Trump plannen heeft om een ​​publieke verklaring af te leggen, die een verandering van het officiële Amerikaanse buitenlandse beleid inhoudt, door een verenigd Jeruzalem als Israëls hoofdstad te erkennen.

Tegelijk werd gemeld, dat Trump steun zal uitspreken voor de oprichting van een Palestijnse Staat als resultaat van een bilaterale overeenkomst. Maar natuurlijk zal het Palestijnse leiderschap geen overeenkomst accepteren die niet de Israëlische overdracht van Jeruzalem omvat – zoals eerdere Amerikaanse presidenten hebben ervaren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.