Joodse jongeman neergeschoten bij mes-aanval

Wednesday, May 03, 2017 |  Redactie Israel Today
In Israël is men helaas al gewend aan dit soort aanvallen: een terrorist rent met een mes in zijn hand naar soldaten en probeert hen neer te steken. Veiligheidstroepen weten de aanvaller gelukkig tijdig uit te schakelen.
Veel terroristen kiezen ervoor om op die manier een eind aan hun leven te maken. Maar soms is het anders.

Het mes van de Joodse jongeman. (Foto: politiewoordvoerder)

Dinsdagmiddag tijdens Onafhankelijkheidsdag gebeurde er weer een dergelijke aanval. Een terrorist rende met een mes af op een soldate bij de controlepost Hizme, nabij de Jeruzalemse wijk Pisgat Ze'ev. Volgens de berichten kon hij tijdig worden uitgeschakeld, en overleed aan zijn verwondingen.

Video: De controlepost Hizme (Ynet)

Later werd bekend, dat de aanvaller geen Arabier was, maar een 19-jarige Joodse jongeman uit het stadsdeel Pisgat Ze'ev. Vanochtend werd door de radio gemeld, dat men bij een vriend een zelfmoordbrief had gevonden. De vriend vertelde, dat de aanvaller een heel normale jongen was, die geen ernstige problemen had. Sinds hij 16 was, had hij altijd een knipmes bij zich. Daarmee was hij op de soldate afgerend. Waarom hij een eind aan zijn leven wilde maken was hem niet duidelijk. Hij woonde bij zijn ouders. Hij zou vrijgesteld zijn van militaire dienst.

Van de kant van de veiligheidstroepen werd gezegd dat men juist had gehandeld bij het incident. Er had direct gevaar voor de soldate bestaan. Wie het leven van Israëlische soldaten in gevaar brengt, brengt daarmee zichzelf in gevaar.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.