Pallywood werkt: Duitse prijs voor Machmoud Abbas

Tuesday, May 02, 2017 |  Redactie Israel Today
De uitreiking van de Steiger Award aan Machmoud Abbas is weer eens het bewijs dat ook cultureel ontwikkelde, intelligente mensen grove propagandaleugens voor zoete koek slikken. Deze prijs wordt sinds 2005 jaarlijks in het Duitse Bochum uitgereikt aan iemand die zich bijzonder heeft onderscheiden op het gebied van bijvoorbeeld tolerantie, liefdadigheid, muziek, film, media, sport, milieubescherming of het bevorderen van de eenheid binnen de Europese Unie.

Machmoud Abbas werd onderscheiden met een speciale prijs voor ‘Hoop op Vrede’. In de toespraak werd gezegd: ‘Met deze onderscheiding wil de jury een duidelijk statement maken vanwege het stagnerende vredesproces tussen Israël en Palestina.’ Op de website van Der Steiger Award staat Abbas’ levensloop beschreven: ‘Van 1996 tot 2004 was hij algemeen secretaris van de PLO, in het jaar 2003 werd hij minister-president van de Palestijnse Autonomie. Sinds 2004 is hij voorzitter van de PLO, in 2005 werd hij tot president gekozen.’

Als we nog wat verder terugkijken, zien we dat Machmoud Abbas in 1982 zijn proefschrift schreef over ‘de geheime relatie tussen het nazisme en het zionisme’. Later publiceerde het Moskouse Instituut Oriëntaalse studies een onderzoek dat gebaseerd is op Abbas’ dissertatie. Daaruit blijkt dat hij een notoire ontkenner van de Holocaust is, en betwijfelt of er ooit gaskamers zijn geweest waarin Joden werden vermoord. Volgens Abbas zouden er minder dan een miljoen Joodse slachtoffers zijn geweest. Hij beweert dat de zionistische beweging het aantal vermoorde Joden heeft overdreven om er geld uit te halen wanneer ‘na de oorlog de buit verdeeld’ zou worden. De Palestijnse president heeft zich nooit gedistantieerd van deze standpunten.

Dit moet toch voldoende informatie geven over de achtergrond van de prijswinnaar. De verheerlijking van terreur door de PLO-leider spreekt boekdelen. Machmoud Abbas noemt gewetenloze moordenaars ‘helden en martelaren’. Hij laat straten naar hen vernoemen. In toespraken die hij in het Arabisch voor zijn eigen bevolking houdt, hitst hij de Palestijnen voortdurend op tegen Israël. (…).

De jury in Bochum heeft de Steiger Awards in diskrediet gebracht. Gelukkig zijn er nog buitenlandse waarnemers die meer onderlegd zijn dan deze jury, en die weten dat een onvervalste antisemiet en Holocaustontkenner onderscheiden is, en dat nog wel op Duitse bodem.

Dit artikel verschijnt in zijn geheel in het meinummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.