'Rouw verandert in vreugde, troost volgt op hun verdriet'

maandag 1 mei 2017 |  Redactie Israel Today
Maandagavond worden de laatste ceremonies van de gedenkdag Yom HaZikaron gehouden, en begint Yom HaAtzma'oet. De vlaggen worden weer in top gehesen en Onafhankelijkheidsdag begint. Het is geen toeval dat men Onafhankelijkheidsdag direct laat volgen op het gedenken van de gevallenen, die zich voor de vrijheid hebben ingezet.

Israël is een zeer jong land, slechts 69 jaar oud, relatief een baby onder de naties! Toch heeft dit jonge land Israël al een paar bloedige oorlogen overleefd en opvallende prestaties geleverd:
✡ Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten, heeft wereldwijd het hoogste aantal academici per hoofd van de bevolking.
✡ Met meer dan 3.000 hightech-bedrijven heeft het land, in verhouding tot zijn omvang, meer startende bedrijven dan enig ander land.
✡ Israël valt op met uitvindingen zoals de USB stick, 3-D printers, en behandelingen voor Alzheimer, Parkinson en multiple sclerose.
✡ Het land bezet wereldwijd de tweede plaats voor het aantal gepubliceerde boeken per hoofd van de bevolking.
✡ Het land heeft negen Nobelprijswinnaars opgeleverd en is er in geslaagd onvruchtbare woestijnen om te toveren in bloeiende landbouwgrond.

Dit is slechts een klein voorbeeld van de gezegende successen van ons kleine, betwiste land. Israël bestaat en leeft!

Mazal Tov Israël en gefeliciteerd! Moge je verenigd blijven, bloeien en nooit Hem vergeten in wiens hand jouw bestaan ​​is!

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.