Een vlag op het graf van elke gesneuvelde

Thursday, April 27, 2017 |  Redactie Israel Today
Gisteren werd op de militaire begraafplaats op de Herzlberg in Jeruzalem de ceremonie 'Een vlag voor elke gevallene' gehouden. Al 16 jaar wordt voorafgaand aan Yom Hazikaron een kleine vlag geplaatst op elk graf van een gevallen soldaat of politieagent, om de gevallenen te eren die voor de verdediging en de veiligheid van de Staat Israël met hun leven hebben betaald.

De actie wordt afgerond aan het begin van de gedenkdag van de gevallenen, op zondagavond. Dan zal op elk graf van de gevallen militairen en agenten een Israëlische vlag staan.

Bij de ceremonie waren de stafchef van het Israëlische leger, Gadi Eizenkot, en politiechef Roni Alsheikh aanwezig. Eizenkot zei: 'De Israëlische soldaten en hun superieuren zullen zo blijven handelen als ze van de gevallenen hebben geleerd, met liefde voor het land en het gevoel van een ernstige verplichting. Dit was altijd een eigenschap van het Israëlische volk, de vaardigheid om zich over pijn en verdriet heen te zetten, het verleden te gedenken en voor de toekomst te handelen.'

Vlaggen op de graven van gevallen politiemannen (Foto: Hadas Parush/Flash90)

Toen wendde hij zich tot de families van de gevallenen. 'Lieve families, over een paar dagen zult u met grote droefheid de graven van uw dierbaren bezoeken en de gedenk-kaars aansteken. Ik weet dat woorden de leegte die de gevallenen hebben achtergelaten, niet kunnen vullen, daarom resteert voor ons alleen dat we beloven dat wij al het mogelijke zullen doen om verder te gaan op hun weg. Vandaag denken we ook aan de vermiste soldaten en de gevallenen waarvan de laatste rustplaats onbekend is. We zullen niet rusten totdat we allen hebben teruggebracht.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.