Voorzichtige erkenning luchtaanval vliegveld Damascus

Thursday, April 27, 2017 |  Redactie Israel Today
De Israëlische Minister van Inlichtingen, Israël Katz, heeft donderdag sterk gesuggereerd, dat de Joodse Staat eerder die dag een grote luchtaanval had uitgevoerd op de internationale luchthaven van Damascus.

Verscheidene regionale en internationale media meldden dat er donderdagochtend vroeg enorme ontploffingen waren geweest aan de rand van de belangrijkste luchthaven van Syrië.

Enkele uren later vertelde Katz voor Israel Radio: We kwamen in actie om te voorkomen dat Iran geavanceerde wapens van Syrië naar Hezbollah in Libanon vervoert. Wanneer we serieuze informatie ontvangen over voornemens om wapens naar Hezbollah te vervoeren, zullen we handelen. Dit incident is volledig in overeenstemming met dit beleid.'

Arabische media schreven dat zich op de luchthaven van Damascus magazijnen bevinden die door Hezbollah en Iran worden gebruikt om wapens op te slaan.
Syrië heeft eerder gedreigd dat er een ernstige militaire reactie zal volgen als Israël opnieuw doelen op Syrische bodem zou aanvallen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.