Premier Netanyahu ontvangt weeskinderen

Thursday, April 27, 2017 |  Redactie Israel Today
Een paar dagen voor Yom Hazikaron, de herdenking van de gesneuvelde soldaten en slachtoffers van terreur, hadden premier Benjamin Netanjahu en zijn vrouw Sara een ontmoeting met kinderen van wie de vaders tijdens hun dienst in het Israëlische leger om het leven waren gekomen.

Het is de vierde keer dat een dergelijke bijeenkomst heeft plaatsgevonden. Elk kind vertelde over zijn vader en toonde een herinnering die hij had achtergelaten.

Emanuel Moreno werd gedood in de tweede Libanon-oorlog. Zijn zoon Noam (11) toonde een boek dat zijn vader altijd bij zich had gedragen. Het was een boek van de rabbijn Yisroel Meir Hakohen, bekend als Chofetz Chaim, een van de beroemdste rabbijnen uit de periode vóór de Holocaust. In het boek 'Shmirat Halashon' gaat het er om, aandacht te besteden aan alles wat je zegt, om niemand te beledigen of te beschuldigen. Netanyahu las een paar regels uit het boek en zei dat hij dit boek graag zou geven aan een paar mensen in het land en in het buitenland, want Israël wordt door velen verguisd en soldaten worden beschuldigd.

Aan de bijeenkomst namen ook deel: Adel Bennet en haar kinderen Natan (4) en Shulamit (2). Hun vader en echtgenoot Adel werd in oktober 2015 met een messteek gedood in de Oude Stad van Jeruzalem. Maayan Nettanell (8) en haar moeder Ziona; haar vader Jonathan kwam om in 2009 tijdens een gevecht in de Gazastrook. Segev (13) en Carmel Ochayon (10); hun vader Chanan was omgekomen bij de bosbranden op de Karmel in 2010. Ilay Pereg (15), wiens vader Patrick in 2002 werd gedood tijdens een gevecht in Hebron. Vered Efrati (9); haar vader Ehud kwam in 2007 bij een incident met terroristen in de Gazastrook om het leven.

Benjamin Netanjahu's echtgenote Sarah zei tegen de kinderen: 'Elk van deze kinderen weet dat het een geweldige vader heeft verloren, een held, die ze zich altijd zullen herinneren'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.