De Holocaust volgens Machmoud Abbas

Tuesday, April 25, 2017 |  Tsvi Sadan
Edy Cohen schrijft in zijn nieuwe boek ‘The Holocaust in the Eyes of Mahmoud Abbas’: ‘Toen Mahmoud Abbas twaalf jaar geleden tot president van de Palestijnse Autoriteit werd gekozen, vonden de meeste Israëli’s dat eerst het verleden van Abbas moest worden onderzocht, vooral omdat hij een Holocaustontkenner is.’

Tijdens de presentatie van zijn boek in het Centrum voor Egyptisch Jodendom in Tel Aviv, bracht Cohen naar voren dat geen enkele uitgever het had aangedurfd zijn boek te publiceren, zelfs de Holocaustgedenkplaats Yad Vashem niet: ‘Niemand wilde zich branden aan dit hete hangijzer.’ In gesprekken die Cohen had met verschillende Knessetleden, zeiden de rechtse partijen dat dit een gevoelig politiek onderwerp was. De linkse partijen wilden het imago van Abbas als gematigde Palestijnse leider niet beschadigen. Verschillende universiteiten lieten Cohen weten, dat ze hem niet konden helpen bij het ontmaskeren van Abbas als Holocaustontkenner, omdat ze bang waren voor de financiële consequenties vanuit Europa.

In Israël is het, net als in andere landen, strafbaar om de Holocaust te ontkennen. In Israël staat vijf jaar gevangenisstraf op het bagatelliseren van de vreselijke daden uit de nazitijd. Ook op het sympathiseren met de daden die gepleegd zijn tijdens het naziregime, het goedpraten ervan of zichzelf met deze daden identificeren staat een gevangenisstraf.

Yad Vashem zegt dat de bewering dat de Joden verantwoordelijk zouden zijn voor de Holocaust, even erg is als Holocaustontkenning.

Cohen besloot in 2004, samen met zijn mede-auteur Pierre Lavi, een boek te schrijven over Abbas’ mening over de Holocaust. Hoewel hij ooit heeft gezegd dat de Holocaust een van de afschuwelijkste misdaden tegen de mensheid was, schrijft Abbas zelf iets heel anders in een boek dat Abbas op zijn persoonlijke website heeft gepubliceerd. Dit Arabische boek is nooit vertaald, maar wordt wel door miljoenen moslims gelezen. De inhoud van dit boek is zelfs lesmateriaal op Palestijnse scholen.

Daarnaast schreef Abbas in 1983 in Moskou zijn dissertatie toen de Sovjet Unie de Palestijnen gebruikte om Israël te verzwakken. Nog niet zo lang geleden kwam bovendien aan het licht dat Abbas ook een KGB-agent was. Eddy Cohen denkt dat dit boek van Abbas een vorm van Sovjetpropaganda is in een Palestijns jasje. Cohen legt uit dat Abbas de Holocaust als een Joodse samenzwering ziet, met als doel een Joodse staat op te richten. Hitler zou de Joodse staat hebben opgericht met behulp van zionisten. (…)

Het boekje 'The Holocaust in the Eyes of Mahmoud Abbas' laat er geen twijfel over bestaan dat Mahmoud Abbas een Holocaustontkenner is. Het wordt hoog tijd om deze waarheid over de president van de Palestijnen openbaar te maken.

Dit artikel verscheen in zijn geheel in het aprilnummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.