Israël herdacht de Holocaust-slachtoffers

Monday, April 24, 2017 |  Redactie Israel Today
Maandag om 10 uur plaatselijke tijd stond het hele land Israël twee minuten stil. Israël herdacht de 6 miljoen Joden die werden vermoord door de nazi's. Vier jaar geleden heeft het aantal Joden dat in Israël woont, dit aantal bereikt. Vandaag wonen in Israël iets meer dan 6 miljoen Joden.

Na de sirene begonnen in het hele land herdenkingsceremonies voor de slachtoffers van de Holocaust, de Shoah. Bij Yad Vashem werden bij het gedenkteken van het getto van Warschau kransen gelegd. Aan de ceremonie in Yad Vashem namen, onder anderen, de Israëlische president Reuven Rivlin, premier Benjamin Netanjahu, de Oostenrijkse kanselier Christian Kern, de burgemeester van Jeruzalem en andere persoonlijkheden deel.

Video: GPO.

Daarna begon de ceremonie: 'Iedereen heeft een naam', het hardop voorlezen van de namen van de slachtoffers van de holocaust. In de gedenkhal 'Yizkor' (Hebreeuws: Gedenk) werden de namen openbaar voorgelezen, maar ook in het Israëlische parlement, de Knesset, had een ceremonie van het voorlezen van de namen plaats.

De sirene werd geactiveerd door de 77-jarige Stefanie Portnoy. Ze overleefde de Holocaust als klein meisje in Polen. Bij het activeren van de sirene hielp haar zoon, een reserve-officier in het Israëlische leger, die actief is in een eenheid van de civiele verdediging. Hij is verantwoordelijk voor de activering van waarschuwingen wanneer er gevaar voor de burgerbevolking bestaat.

(Foto: IDF Woordvoerder).

'De geschiedenis van mijn moeder is een lesuur van het leven,' zei hij. 'Het inschakelen van de sirene vandaag is voor mij als het sluiten van een cirkel.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.