Aanvallen in Tel Aviv en bij checkpoint; vijf gewonden

Monday, April 24, 2017 |  Redactie Israel Today
Zondagmiddag tegen 14.30 uur plaatselijke tijd viel een Arabier vier mensen aan in Tel Aviv. Hij ging een hotel bij de standpromenade binnen, liep daar een galerie binnen en viel twee mensen aan. Bij zijn vlucht uit het hotel verwondde hij twee voorbijgangers, en kon daarna worden gearresteerd. De vier lichtgewonden werden naar het ziekenhuis gebracht.

Beelden van een bewakingscamera in het hotel.

De 18-jarige aanvaller komt van de Westbank en had een dagvergunning. Volgens het dagblad Ma'ariv was de jongeman in het kader van een vredesactie van de Israëlische organisatie 'Natural Peace Tour' naar Israël gekomen. Deze organisatie zet zich in voor verbetering van de relaties tussen Palestijnen en Israëli's, en organiseert dagexcursies naar Israël voor Palestijnen, om hun haatgevoelens jegens Israël weg te nemen. De jongeman zou gisteren aan een dergelijke excursie deelnemen.

Als gevolg van dit incident is het uitgeven van dit soort dagvergunningen voorlopig stopgezet tot het einde van het onderzoek naar het incident.

Maandagochtend vroeg rond 7 uur plaatselijk tijd heeft een Arabische vrouw bij de controlepost Qalandia, ten noorden van Jeruzalem, een soldate met een mes aangevallen. De 28-jarige beroepsmilitair werd gelukkig slechts licht gewond.

De Arabische vrouw wachtte op de controle en benaderde een vrouwelijke soldaat, alsof ze iets wilde vragen. Op dat moment trok ze een mes en stak in op de soldate. Veiligheidstroepen die ter plaatse waren, overmeesterden de terroriste en arresteerden haar.
Het bleek een 41-jarige moeder van negen kinderen uit de buurt van Nabloes. Tijdens haar verhoor door de politie bleek dat ze al langere tijd in onmin leeft met haar man. Die had gedreigd, haar terug te sturen naar haar familie in Jordanië. Gisteren had het echtpaar een geschil over de opvoeding van hun kinderen. Daarop besloot de vrouw een aanval uit te voeren, om dan door de veiligheidstroepen te worden doodgeschoten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.