Netanyahu sprak met VS Minister van Defensie, Mattis

Sunday, April 23, 2017 |  Redactie Israel Today
Vrijdagochtend, enkele dagen voor de Israëlische gedenkdag voor de holocaust-slachtoffers, had premier Benjamin Netanyahu een gesprek met de nieuwe Amerikaanse minister van Defensie James Mattis over de twee gevaren die Israël en de andere landen in het Midden-Oosten bedreigen.

Tijdens de ontmoeting zei Netanyahu: 'Israël heeft geen betere vriend dan Amerika, Amerika heeft geen betere vriend dan Israël. Dit partnerschap is gebaseerd op gemeenschappelijke waarden in de diepste zin van het woord. We ervaren een grote verandering in de richting van de Amerikaanse politiek. We hebben de duidelijke en oprechte woorden gehoord die de minister over Iran te zeggen had. Dit is in lijn met de zeer sterke en oprechte woorden van president Trump en de zeer oprechte daden tegen het gebruik van chemische wapens door Irans bondgenoot Syrië, die wereldwijd en in onze regio weerklank kregen. Ik denk dat dit een welkome verandering, een strategische verandering van Amerikaans leiderschap en Amerikaans beleid is. We hebben gemeenschappelijke waarden, en ook gemeenschappelijke gevaren. Die gemeenschappelijke gevaren zijn gebaseerd op de dubbele bedreiging door de militante islam, door de shiïtische extremisten geleid door Iran, en door de soennitische extremisten geleid door ISIS.

Het is onze plicht ons tegen deze gevaren te verzetten, en het is ook onze plicht de gemeenschappelijke en grote mogelijkheden te benutten die voor ons staan, vanwege het begrip van veel van onze Arabische buren dat de bedreigingen gemeenschappelijk zijn, maar ook de mogelijkheden van de toekomst. De Amerikaanse minister van Defensie Mattis zei: 'Dank u, Mijnheer de Eerste Minister, het is mij een eer om hier te zijn in Israël, sinds lange tijd onze vriend en bondgenoot in de regio.
De twee gevaren die een bedreiging vormen voor Israël en alle andere landen in de regio die proberen een stabiele en vredige en welvarende regio te handhaven, ga ik hier met de premier bespreken, speciaal in de week voor de gedenkdag voor de holocaust.

Ik denk dat het belangrijk is dat we niet vergeten, dat wanneer goede mensen niet samenwerken, slechte mensen groot onheil kunnen aanrichten in deze wereld, en het is onze taak dit te verhinderen en alles te doen wat nodig is om vrede en vrijheid door te geven aan de volgende generatie.
Dank u wel, het is een eer hier bij u te kunnen zijn.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.