Jordaanse moslims bewaakten kerken op Paaszondag

Thursday, April 20, 2017 |  Redactie Israel Today
Na de twee dodelijke bomaanslagen op kerken in Egypte vorige week, en de publicatie van een video van Islamitische Staat waarin Jordanië werd gewaarschuwd voor terreuraanslagen, meldden jonge Jordaanse moslims uit verschillende delen van het land zich vrijwillig voor het bewaken van kerken tijdens Paaszondag.


Khalda Orthodoxe Kerk in Amman (Foto: Creative Commons)

Dat meldde de Engelstalige Jordaanse krant 'Jordan Times' op 15 april, een dag na de aanslagen in Egypte. Het artikel citeerde enkele initiatiefnemers, die zeiden dat het doel van deze actie was het benadrukken van de eenheid onder de Jordaniërs en het voor alle burgers van het koninkrijk mogelijk te maken hun religie vrij uit te oefenen, zonder angst en beperkingen.

Enkele fragmenten uit het artikel:
♦ Kazem Kharabsheh schreef: 'Zondag zullen onze christelijke broeders en zusters in kerken hun religieuze rituelen uitvoeren, en extremisten bedreigen onze nationale veiligheid. Mijn moslimvrienden en ik zullen in het gouvernement Balqa de kerken en mensen beschermen.'
♦ Bij enkele kerken in het land werden verscheidene controleposten bij de ingangen geplaatst, om op die manier voor bescherming van de gelovigen te zorgen.
♦ 'We zijn er altijd trots op te kunnen zeggen dat Jordanië uit harmonische stukken mozaïek is opgebouwd, het is echt verdrietig dat dergelijke veiligheidsmaatregelen nodig zijn in Jordanië. We leven in een klein land en we kennen iedereen hier,' zei Hala Sa'adi uit Amman.

Palmzondag is zonder problemen verlopen in Jordanië.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.