Moeder van vermiste: 'Netanyahu heeft mijn hart gebroken'

Thursday, April 20, 2017 |  Redactie Israel Today
In Israël wordt momenteel fel gediscussieerd over het lot van twee Israëlische soldaten, Hadar Goldin en Oron Shaul, die sinds de Gaza-oorlog van 2014 vermist zijn en waarschijnlijk niet meer in leven zijn. Aangenomen wordt dat hun lichamen in handen zijn van Hamas. De families willen hen terug hebben.

De treurende moeder van Hadar Goldin, dr. Leah Goldin, had de gelegenheid om tijdens een zitting van de commissie van de Rekenkamer te reageren op het verslag over de Gaza-oorlog.

'Hamas wilde iemand ontvoeren en nu hebben ze twee soldaten. De vraag of het u zal lukken om de twee weer thuis te brengen, zonder het land in een diepe rouw te storten, zal het einde van de Gaza-oorlog bepalen,' zei Goldin in haar scherpe kritiek op staatscontroleur Yosef Shapira en premier Benjamin Netanjahu.

Goldin en veel andere Israëli's zijn boos over de weigering van de regering om drastische maatregelen te nemen om de lichamen van de vermiste soldaten terug te brengen.

Tijdens de zitting zei Netanyahu: 'We doen alles wat we kunnen om Oron en Hadar terug te brengen, maar er zijn risico's die ik niet bereid ben te nemen.'

Leah Goldin zei later in het journaal van Kanaal 10: 'Netanyahu brak mijn hart. Hij veranderde mijn zoon van een held, die door hem de oorlog in werd gestuurd, in een schuld van een lichaam.'

Goldin zei ook dat Israël moet stoppen met bang te zijn voor Hamas. 'De Gilad Shalit-overeenkomst betekende dat terroristische gevangenen werden teruggestuurd naar Gaza, en nu zijn zij degenen die daar zeggenschap hebben (...) We moeten deze vergelijking veranderen, is er geen andere manier.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.