Video van de Dag: Bat Yam, groeiende stad aan zee

Thursday, April 20, 2017 |  Dov Eilon, Ofir B.M

Ten zuiden van Tel Aviv en grenzend aan Jaffa en Cholon ligt de stad Bat Yam. De stad bestaat sinds 1926, droeg toen de naam Bayit weGan (Huis en Tuin), maar moest in 1926 door de Britten worden geëvacueerd nadat de stad door Arabieren uit Jaffa was aangevallen. In 1930 werd de stad weer bewoond en hij kreeg in 1936 de status van gemeente, en een jaar later de naam Bat Yam.

In de jaren 1950 is de stad snel gegroeid als gevolg van het grote aantal immigranten. Sinds 1958 is Bat Yam een stad. De vele flatgebouwen zijn een teken van deze snelle groei. Vandaag staat Bat Yam bekend om zijn prachtige zandstrand en de onlangs gerenoveerde boulevard. Ten zuiden van de stad ontstaat een nieuwe woonwijk met flatgebouwen. Ook worden steeds meer hotels gebouwd om de stad voor toeristen aantrekkelijk te maken. De video van vandaag toont ons opnamen vanuit de lucht van het strand, de boulevard en de skyline van de stad.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.