Verwarde Amerikaan opgepakt na aanvallen van politie

Wednesday, April 19, 2017 |  Redactie Israel Today
Een 31-jarige Amerikaanse christen is in de afgelopen week in de buurt van het meer van Galilea gearresteerd, nadat hij een Israëlische bewaker had aangevallen en de politie had bedreigd.

De Israëlische politie in actie (Archieffoto: Moti Karelitz/Flash90).

De man, die op reis was met zijn vrouw en zijn jonge zoon, kwam om nog onopgehelderde redenen bij de moshav Almagor, waar hij bij de toegangspoort de daar gestationeerde bewakers aanviel met een ijzeren staaf.

Hij vluchtte naar een nabijgelegen bosje, nadat de politie de achtervolging had ingezet. Ook nadat hij door een stengun was geraakt, bedreigde hij de politie opnieuw met de ijzeren staaf.

Na zijn arrestatie vertelde zijn vrouw aan de politie, dat haar man van Jezus had gehoord, dat hij zijn creditcards moest vernietigen en naar het noorden van Israël reizen. De vrouw vertelde echter niet of de aanwijzingen ook het gebruik van fysiek geweld tegen de Israëlische broers van Jezus inhielden.

Helaas gebeuren er voorvallen zoals deze, die veel Israëli's sceptisch maken tegenover christenen en het woord van Yeshua (Jezus).

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.