De Uittocht uit Egypte is niet wat u dacht

Tuesday, April 18, 2017 |  Tsvi Sadan
Israel Today heeft vele malen geschreven over de christen-Palestijnen, die beweren het ware Israël te zijn. Voor hen is de Palestijnse Jezus slechts een aanpassing van de Arisch uitziende Jezus van de klassieke christelijke iconografie.

Ook het terugeisen van de Hebreeuwse Bijbel van de moslim-Palestijnse zaak is niet nieuw. Vanaf het begin deed de islam zijn volgelingen geloven dat de Joden het Oude Testament zo hadden vervalst dat het onheilig was geworden. Daardoor kon alles wat in de Hebreeuwse Bijbel staat opnieuw worden verteld op een manier die bij de islamitische geloofsbelijdenissen past.

Het is algemeen bekend, dat in de ogen van moslims, alle profeten van de Bijbel moslims waren. Dat de islam pas 3000 jaar na Abraham ontstond maakt geen verschil, omdat - in tegenstelling tot de Joden - Abraham voor altijd een ware gelovige is - een moslim.

Maar zelfs deze islamitische versie van de 'vervangingstheologie' heeft zijn grenzen. Want zelfs moslims erkennen dat een werkelijke entiteit, genaamd het volk van Israël, niet alleen bestaat, maar ook dat aan hen het Land Israël werd gegeven: 'O mijn volk [Israël],' zegt de Koran, 'Ga het Heilige Land binnen, dat Allah aan u heeft toegewezen en keer niet om en wordt verliezers.' (soera 5:21).

Zo gaat het Palestijnse sleutelen aan de Bijbel nog een stap verder: het waren niet de Joden die uit Egypte kwamen als het volk van God, maar het waren moslims, vertelde dr. Omar Ja'ara van de An-Najan Universiteit in Nabloes in 2012 voor de Palestijnse TV (zie video, vertaald door Palestinian Media Watch).

'We moeten de wereld duidelijk maken, dat David in de Hebreeuwse Bijbel niet de David uit de Koran is, dat Salomo in de Hebreeuwse Bijbel niets te maken heeft met Salomo in de Koran, en dat noch Saul noch Jozua de zoon is van Nun' [uit de Bijbel].

'We hebben een groot leider, Saul, [in de Koran], die het volk van reuzen heeft verslagen en Goliath heeft gedood. Dit is een grote islamitische overwinning. De moslims van de kinderen van Israël kwamen uit Egypte onder leiding van Mozes. Helaas ontkennen veel onderzoekers de Exodus van dit onderdrukte volk dat werd bevrijd door een groot leider, als Mozes de moslim, de gelovige leider, de grote moslim, die werd opgevolgd door Saul, de leider van deze moslims in de bevrijding van Palestina.'

'Dit was de eerste Palestijnse bevrijding door gewapende strijd om Palestina te bevrijden van de natie door de reuzen geleid door Goliath. Dit is onze logica en dit is onze cultuur.'

Misschien vindt u dit belachelijke revisionisme amusant. Maar vergeet niet dat moslims het heel serieus nemen, en ernaar handelen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.