Britse studente doodgestoken in Jeruzalemse sneltram

Friday, April 14, 2017 |  Redactie Israel Today
Vrijdagmiddag rond 13 uur heeft in de Jeruzalemse sneltram een steekincident plaatsgevonden, dat een Britse studente het leven heeft gekost. De steekpartij vond plaats aan het begin van de Jaffastraat, nabij de Oude Stad, op een tijdstip waarop veel mensen op straat zijn.

Op de plaats van de aanval behandelt ambulancepersoneel de gewonden (Foto: Ambulancedienst Magen David Adom).

Dankzij de snelle en vastberaden reactie van enkele passagiers, kon de terrorist worden opgepakt. Enkele seconden na de messteek stortten een paar passagiers van de tram zich op de aanvaller en voorkwamen daardoor een groter aantal slachtoffers.

Het uitschakelen van de terrorist die de aanval uitvoerde. (Beeld: Ruth Kriti)

De gestoken vrouw, een 23-jarige Britse studente, werd zwaar gewond naar het Hadassah Ziekenhuis Har Hatzofim vervoerd, waar getracht werd haar in leven te houden. De artsen moesten helaas korte tijd later vaststellen dat ze was overleden.
Twee andere passagiers raakten licht gewond door het plotselinge remmen van de tram. De tramdienst is volledig stilgelegd.

De aanvaller blijkt de 57-jarige Jamil Tamimi uit de Jeruzalemse wijk Ras al-Amud. Verder werd bekend, dat hij dit jaar in het noorden een zelfmoordpoging had begaan, en in 2011 schuldig was bevonden aan seksuele intimidatie van zijn dochter.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.