Palestijnen misbruiken kinderen in strijd tegen Israël

Wednesday, April 12, 2017 |  Noah Beck
Het nieuwe Palestijnse leerplan voor de klassen 1 tot 4 'is aanzienlijk radicaler dan de vorige leerplannen', concludeert een nieuwe studie van de Hebrew University’s Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education (IMPACT-se). Het 'leert studenten om martelaren te worden, demoniseert en ontkent het bestaan ​​van Israël, en richt zich op een ‘terugkeer’ naar een exclusief Palestijns thuisland'.

Als antwoord op de druk van president Trump is Israël naar verluidt een reeks concessies aan de Palestijnen aan het voorbereiden in een poging om de vredesbesprekingen te hervatten. Trump zou willen overwegen druk uit te oefenen op de Palestijnen voor parallelle gebaren, waaronder het wijzigen van het onderwijsbeleid, dat bepaald niet op vrede is gericht.

De IMPACT-se studie waarschuwt inderdaad dat het 'onderwijssysteem een ​​Palestijns nationalisme heeft geschapen dat de ander absoluut verwerpt en derhalve onverenigbaar is met het bestaan ​​van Israël.'
Nog verontrustender is dat het rapport signaleert dat 'de strijd tegen Israël en zijn verdwijning het hoofdthema is', en dat 'Het PLO Stappenplan uit 1974 voor de verovering van het Land Israël/Palestina wordt onderwezen. Het lespakket sluit aan bij de strategie van geweld en druk, in plaats van vreedzame onderhandelingen.'

De 'Palestijnse leerplannen worden geïnspecteerd door de internationale donoren die de Palestijnse Autoriteit financieren, en daardoor het openbaar onderwijs systeem', berichtte de Times of Israel.
Dat zijn grote bedragen vanuit Groot Brittannië, schreef de Daily Mail, geld dat gaat 'naar Palestijnse scholen vernoemd naar massamoordenaars en islamitische militanten die openlijk terrorisme aanprijzen en de leerlingen aanmoedigen kindermoordenaars als rolmodel te zien.'

Het is ongelooflijk dat de Europese landen Israël onder druk zetten om de groei van de nederzettingen te bevriezen en andere stappen naar vrede te zetten, en tegelijk oorlogszuchtige boodschappen aan de toekomstige Palestijnse generaties financieren.

In de klassen 1 t/m 4 wordt de islam niet gebruikt als radicaal politiek instrument, maar de educatieve boodschap 'omvat vooroordelen tegenover niet-moslims', zegt de IMPACT-se studie. En in de leerjaren 11 en 12 wordt 'religie duidelijk misbruikt (...) om haat te zaaien temidden van oproepen tot eeuwige oorlog in de Levant.'

Soldaatje spelen
Het Palestijnse leerplan van geweld en haat dat de studie van IMPACT-se belicht, is slechts een van de vele manieren waarop de Palestijnse leiders kinderen hun gewelddadige agenda opdringen.

Islamisten hebben een bijzonder robuuste geschiedenis van het bewapenen van kinderen in hun oorlog tegen Israël. Tijdens de diploma-uitreiking in een kleuterschool in Gaza, gesponsord door de Islamitische Jihad afgelopen zomer, speelden kinderen gekleed in militaire kleding, met speelgoedwapens, de aanval op een Israëlische legerbasis, het afvuren van mortiergranaten, het plaatsen van explosieven, het kidnappen van soldaten, en zelfs het houden van een preek in een moskee die het martelaarschap prees.

Het was echt absurd, dat een seniorlid van de Islamitische Jihad, die aanwezig was op het evenement en de terreurgroep filmde en op YouTube plaatste, de toeschouwers uitlegde dat de show bedoeld was om een boodschap van vrede en liefde te verspreiden. 'We zijn een volk dat van het leven houdt', bevestigt Hader Habib, een vooraanstaand lid van de Islamitische Jihad. 'Wij eren en waarderen de mensheid (...) De boodschap van de kinderen van Palestina van vandaag is een boodschap van liefde voor de hele wereld.'

In 2012 vertelde senior Hamas-commandant Zaher Jabarin voor Hamas’ Al-Quds TV dat Hamas ‘dag en nacht’ werkt om Palestijnse kinderen in Gaza op te voeden om zelfmoordaanslagen te plegen.

In 2013 toonde Hamas' al-Aqsa TV in Gaza kinderen die de deugden van zelfmoordaanslagen bezingen en die zich willen opblazen om Jeruzalem en Palestina te bevrijden, volgens een vertaling van het Midden-Oosten Media Research Institute (MEMRI). 'Jihad schenkt je trots en glorie wanneer je naar het martelaarschap streeft,' zingen basisschoolkinderen. 'O explosief van glorie – met haar bloed bracht zij vrijheid'.

Het islamistische misbruik van Palestijnse kinderen gaat verder dan de educatieve context. Tientallen miljoenen dollars buitenlandse hulp, bedoeld voor hulp aan gewonde kinderen, 'werd in plaats daarvan gebruikt door gezinnen van Hamas-leden die ten onrechte hun kinderen ingeschreven in het programma,' berichtte de Times of Israel in augustus vorig jaar.

Kindsoldaten
Het gebruik en misbruik van kinderen door islamisten gebeurt ook buiten het Israëlisch-Palestijnse conflict. De Islamitische Staat maakt gebruik van kindsoldaten en hersenspoelt ze om op jonge leeftijd gruwelijke handelingen te verrichten, waaronder schijnonthoofdingen van poppen.

De islamitische extremistische groep Boko Haram in Nigeria stuurde in 2015 44 kinderen op zelfmoordmissies in Nigeria, Kameroen, Tsjaad en Niger. Het gebruik van kinderen als zelfmoordterroristen in islamitische landen is verder uitgediept door Lawrence A. Franklin, een voormalig 'Defensie Iran Desk officer'.

Maar de radicale islam is niet altijd de belangrijkste factor in Palestijns terrorisme gepleegd door kinderen. Vorige maand meldde een verslag van Israëls Coördinator van Regeringsactiviteiten in de Gebieden (COGAT) dat kinderen met problematische achtergronden vaak rijp waren voor radicalisering, omdat ze aanvallen zien als een manier om op een glorieuze manier zelfmoord te plegen. Kind-terroristen zouden ook gemotiveerd worden om te sterven bij een poging om Israëli's te doden, omdat de Palestijnse Autoriteit vaak dergelijke doden beloont door aan de nabestaanden een maandelijkse toelage te betalen.

Volgens COGAT gaat het bij niet-ideologische redenen voor lone-wolf aanvallen om 'huiselijk geweld binnen het gezin (...) sociale kritiek wegens een immorele daad, zoals overspel, gebrek aan respect voor de familie, afgewezen worden voor een toelatingsexamen en dergelijke; en ernstige psychische problemen als gevolg van depressie, wanhoop en geestesziekten.'

Het veranderen van de indoctrinatie van Palestijnse kinderen tegen Israël zal niet gemakkelijk zijn. Palestijnen zouden met bedreigingen hebben gereageerd op berichten dat de United Nations Relief and Works Agency for Palestinian Refugees (UNRWA) overweegt veranderingen in het leerplan aan te brengen die het ophitsen beknotten.

Maar indien de wereldmachten toch serieus een echte Israëlisch-Palestijnse vrede willen bevorderen, moeten ze de Palestijnse leiders onder druk zetten om de toekomstige generaties voor te bereiden op vrede door de ophitsing tegen Israël en het bewieroken van het 'martelaarschap' te vervangen door boodschappen van vreedzame co-existentie, inclusief landkaarten en geschiedenis die de Joodse aanspraken op Israël zelf en de betwiste gebieden erkent.

Noah Beck, de auteur van The Last Israëli's, een apocalyptische roman over Iraanse kernwapens en andere geopolitieke problemen in het Midden-Oosten, schreef dit artikel oorspronkelijk voor het Investigative Project on Terrorism

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.