Israël is een gelukkig en gezond land

Tuesday, April 11, 2017 |  Redactie Israeltoday.nl
Volgens een tweetal recente studies is Israël een van de gezondste en gelukkigste landen. De gezondheid is beter dan in de meeste Europese landen, en aanmerkelijk beter dan in de Verenigde Staten. Aanleiding voor dit onderzoek was de Wereld Gezondheidsdag op 7 april.

In maart zette de Bloomberg Health Index in de categorie Algemene Gezondheid Israël op de negende plaats van de 163 onderzochte landen. Bovenaan deze lijst prijkt Italië, waar men zeer gezond eet. Gekeken is naar de kwaliteit van de zorg, de toegang tot artsen, het aantal ziekenhuisbedden, de beschikbaarheid van medicijnen, de levensverwachting, toegang tot schoon drinkwater e.d. Negatieve factoren voor Israël waren leefstijl-problemen zoals overeten, hoge bloeddruk, gebruik van tabak, verkeerde voeding en de beschikbaarheid van drinkwater.

Israël staat voor de vierde achtereenvolgende keer op de elfde plaats van de gelukkigste landen van de wereld, volgens het World Happiness Report, ondanks de niet zo vriendelijke relatie met de buurlanden. Bovenaan de lijst staan vredelievende en zeer liberale landen zoals de Scandinavische landen, Zwitserland (4), Nederland (6), Canada (7) en Australië (9).

Bij het onderzoek is gekeken naar deze factoren: inkomen, gezonde levensverwachting, maatschappelijke ondersteuning, vrijgevigheid, individuele vrijheid en vertrouwen. Bij dit laatste wordt gekeken naar afwezigheid van corruptie in het zakenleven en bij de overheid

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.