ISIS-raket treft tomatenkas; grens met Egypte gesloten

Tuesday, April 11, 2017 |  Redactie israeltoday.nl
Maandagochtend klonken de sirenes in de regio Eshkol bij de grens met Gaza, gevolgd door een explosie in een tomatenkas. De Gradraket bleek afgevuurd vanuit het Sinaï schiereiland; later stelde ISIS zich verantwoordelijk voor de lancering.

De restanten van een raket die in een tomatenkas explodeerde. (Foto: Politiewoordvoerder).

Door de zware explosie raakte niemand gewond, iedereen was tijdig naar een schuilplaats gegaan. Wel werd de constructie van de tunnelkas beschadigd, het plastic aan rafels gescheurd en een groot deel van de tomatenplanten vernietigd. Volgens Arabische media werd na de raketaanval een huis in zuidelijk Rafa beschoten door een onbemand vliegtuig.

In verband met de gespannen situatie en de activiteit van ISIS heeft de regering de Taba-grensovergang naar de Egyptische Sinaï gesloten en zijn burgers gevraagd terug te keren uit dit gebied. De grens blijft gesloten tot na de Pesachweek, 18 april. Als gevolg hiervan hebben veel Israëli's op het nippertje hun plannen voor de Pesachvakantie moeten wijzigen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.