Syrisch gezin vlucht naar Israël voor medische hulp

Monday, April 10, 2017 |  Redactie Israel Today
Afgelopen weekeinde heeft het Israëlische leger een familie van Syrische burgers naar de Joodse Staat gebracht voor hun veiligheid en een medische behandeling. Het betreft een man, vier vrouwen en twee kinderen, die op de Golanhoogten werden toegelaten en naar een nabijgelegen veldhospitaal gebracht.

Ze waren gewond geraakt bij gevechten in dorpen nabij de grens. Een van de kinderen, een driejarig meisje, werd met haar moeder in een helikopter naar het Rambam Medical Center in Haifa gebracht, zoals te zien in bovenstaande video van de legerwoordvoerder. Ze was ernstig gewond aan haar hoofd door granaatscherven en moest met spoed worden behandeld.

De actie werd geleid door de medische eenheden van het Israëlische leger die sinds het begin van 2013 Syrische gewonden behandelen, die naar de grens op de Golanhoogten komen. Sinds 2013 werden omstreeks 2800 door de burgeroorlog in Syrië gewonde Syriërs in Israël medisch behandeld. Meer dan twintig procent van de geholpen personen zijn kinderen. Alleen in 2016 zijn meer dan 600 Syrische gewonden in Israëlische ziekenhuizen behandeld. Sommigen zijn nog in Israël om te herstellen, terwijl anderen naar huis zijn teruggekeerd en nu weten dat Israël en de Joden niet hun vijanden zijn.

President Reuven Rivlin bezocht gewonde Syriërs (Foto: Amos Ben Gersom/GPO).

President Reuven Rivlin bezocht zondag Syrische gewonden in het ziekenhuis in Nahariya. 'De gebeurtenissen in Syrië moeten de aandacht trekken van de hele wereld en natuurlijk ook van ons. Het gaat hier om meer dan een regionaal conflict,' zei hij tijdens het bezoek.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.