UNESCO-chef erkent Joodse band met Jeruzalem

Sunday, April 09, 2017 |  Redactie Israel Today, WIN
Irina Bokova, de directeur-generaal van de UNESCO, de VN-organisatie die vorig jaar een motie aannam waarin de Joodse band met Jeruzalem werd ontkend, schokte velen vorige week, toen ze in het openbaar de historische band van de Joden met de Heilige Stad bevestigde.

'In de Torah is Jeruzalem de hoofdstad van Koning David, waar Salomo de Tempel bouwde en de Ark van het Verbond plaatste,' herinnerde Bokova het Europees Parlement donderdag tijdens de beleidsconferentie van de European Coalition for Israel (ECI) in het Europese Parlement.
'Het ontkennen, verbergen of uitwissen van de Joodse, christelijke en islamitische tradities ondermijnt de integriteit van de plaats [Jeruzalem], en druist in tegen de redenen die haar plaatsing op de UNESCO Werelderfgoedlijst rechtvaardigen,' verklaarde ze.
'De bescherming van het erfgoed van Jeruzalem is een onderdeel van een bredere visie voor vrede en de strijd tegen alle vormen van ontkenning van de Joodse geschiedenis, het delegitimeren van Israël en antisemitisme,' vervolgde ze.

Ongetwijfeld krijgt Bokova binnenkort een golf van verontwaardiging over zich heen vanuit de moslimwereld, die de afgelopen jaren heeft getracht de geschiedenis te herschrijven en de Joodse band met Jeruzalem uit te wissen. De leiders van deze aanval zijn de Palestijnse Arabieren, die tegenwoordig beweren dat er nooit een Joodse tempel in Jeruzalem heeft gestaan, en dat de Israëli's buitenlandse bezetters zijn in deze stad.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.