Duizenden bij de begrafenis van gedode soldaat Elchai

Friday, April 07, 2017 |  Redactie Israel Today
Enkele duizenden hebben gisteravond de bij een auto-aanval gedode sergeant Elchai Teharlev vergezeld op zijn laatste reis. Hij werd begraven op de militaire begraafplaats op de Herzlberg in Jeruzalem.

Met tranen in zijn ogen nam zijn vader, rabbijn Ohad Taharlev, afscheid van zijn zoon. Hij vertelde: 'Je had een groot hart. Toen je klein was en snoep werd uitgedeeld in de synagoge, verzamelde je het en deelde het met andere kinderen. Je was vol leven en licht, met een glimlach die harten vulde.'

Ook de moeder van Elchai nam afscheid: 'Je bent alles voor ons geweest, Elchai, 21 jaar geleden hebben we een geschenk gekregen, nu moeten we het teruggeven,' zei ze onder andere bij het graf. 'Het is zwaar om dit verschrikkelijke nieuws dat je niet langer bij ons bent, te bevatten. Jouw aanwezigheid had de wereld tot een betere plaats gemaakt. Ik dank God ervoor, dat ik je moeder mocht zijn,' zei ze.

Elchai laat bij zijn dood zes broers en zussen achter, Eitam (26) Raaja (25), Renana (23), Matania (16) Tchelet (16) en Elia (8).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.