Een dode bij aanslag met auto op bushalte bij Ofra

donderdag 6 april 2017 |  Redactie Israel Today

Op autoweg 60 heeft bij een kruising nabij de Joodse nederzetting Ofra in Samaria een aanval met een auto plaatsgevonden. Een Arabier, komend uit de richting van Jeruzalem, reed met een Audi met Palestijnse nummerplaten op een bushalte in, tussen palen en een betonnen barrière door.

Hierdoor werd een 20-jarige Israëlische militair, sergeant Avichai Teharlev uit de nederzetting Talmon, gedood, en raakte een 19-jarige militair licht gewond. Beiden dienden in de Golani-brigade. De gewonde Israëli werd naar een ziekenhuis in Jeruzalem gebracht. Voor de 20-jarige kwam alle hulp te laat. De verpleegkundigen konden niets meer voor hem doen, hij overleed op de plaats van de aanval en wordt vandaag begraven.

Hij is de zoon van Ohad Taharlav, een bekende rabbijn en leider van een Torahschool voor vrouwen in Jeruzalem, Midreshet Lindenbaum. Ohad Taharlev is een van de bekendste rabbijnen die de dienst van religieuze meisjes in het Israëlische leger steunen, een onderwerp dat momenteel zeer omstreden is.

De terrorist kon door veiligheidstroepen worden neergeschoten en gearresteerd. Volgens Palestijnse media is het Malek Ahmad Mousa Hamed (21) uit de nabij gelegen stad Silwad op de Westbank.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.