Groeten uit Israël: Wie zit achter de gifgasaanval?

Wednesday, April 05, 2017 |  Dov Eilon

Goedemorgen, beste lezers,

Het kost me moeite om vandaag met u over het mooie weer te praten dat we hier hebben. Op een dag als vandaag zouden wij allemaal de slachtoffers van de gasaanval van gisteren in Syrië moeten gedenken. De hele wereld zou vandaag één moeten zijn en zich moeten keren tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor deze moordpartij. Waar blijft de mensenrechtenorganisatie van de Verenigde Naties? We hebben nog steeds niets gehoord. In elk geval heeft de Veiligheidsraad voor vanochtend een zitting bijeen geroepen om zich bezig te houden met de Syrische gasaanval en de wrede moord op tientallen Syrische kinderen. Zou het kunnen dat het de Verenigde Naties vandaag lukt om president Assad en de andere verantwoordelijken voor deze wrede en onmenselijke daad te veroordelen?

En hier is het weer voor vandaag in Israël: Aanzienlijke temperatuurstijging en zeer droog. Sharav (hete woestijnwind), voor het jaargetijde bovengemiddeld warm. De volgende maximum­temperaturen worden verwacht: Jeruzalem 28 graden, Tel Aviv 33 graden, Haifa 30 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 34 graden, aan de Dode Zee 34 graden, Eilat aan de Rode Zee 32 graden. Het waterpeil van het Meer van Galilea is een halve centimeter gestegen en staat op 212,985 meter onder de zeespiegel.

Vandaag zou het in het hele land zeer warm worden, bij ons in Modi’in wordt zelfs 34 graden verwacht, en dat is twee graden meer dan in Eilat, waar het altijd het warmst is. Maar vrijdag zullen de temperaturen alweer omlaag gaan, zodat het voor de tijd van het jaar te koud wordt. Dat is april.

De moordpartij met gifgas in Syrië is bij ons op alle voorpagina’s van de kranten het hoofdthema.


Israel Hayom: 'De hel van Assad' – Ma'ariv: 'De kindermoord' – Yediot Achronot: 'De kindermoordenaar

Ik zal deze ochtend in gedachten bij de slachtoffers van deze vreselijke aanval zijn. Daarom sluit ik nu mijn ochtendcolumn voor vandaag af. Ik hoop van harte dat de wereld wakker wordt en eindelijk begrijpt dat het zo niet verder kan. Ik wens u een vreedzame en rustige woensdag. Denkt u aan de kinderen van Syrië en alle andere onschuldige slachtoffers van deze zinloze oorlog. Het ga u goed!

Shalom vanuit Jeruzalem!
Dov

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.