Netanyahu valt linkse 'deprimerende' media aan

Tuesday, April 04, 2017 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu heeft maandag tijdens een toast in zijn kantoor in Jeruzalem de Israëlische mainstream media aangevallen en hen verweten dat zij een 'industrie van depressie' zijn.

Hij hekelde de linkse pers die zich voortdurend (naar zijn mening 'overdreven') op de sociaal-economische problemen richt, en de successen van Israël volledig negeert. Netanyahu beschouwt deze wijze van berichtgeving als onderdeel van een voortdurende inspanning van de media om zijn premierschap te saboteren en hem persoonlijk zwart te maken.

Netanyahu staat al lange tijd op gespannen voet met de mainstream media en voerde de spanning onlangs op door wetgeving door te drukken, die de door de Staat gecontroleerde pers verder zou privatiseren en de deur openen voor meer concurrentie.

'Ik wil graag meer concurrentie zien, meer diversiteit, meer pluralisme. Het laatste wat ik wil is het tegenovergestelde daarvan. De pers is niet divers genoeg, komt niet overeen met de gevoelens van het publiek,' zei de premier.

De personen bij de mainstream media die hun salaris van de Staat krijgen zien dit als een directe aanval, en hebben in reactie Netanyahu beschuldigd, dat hij de persvrijheid in Israël wil beperken.
Daarop reageerde Netanyahu door te wijzen op de overweldigende kritiek die de meeste Israëlische media op hem hadden, en dat dit in vrijheid gebeurt, zonder dat dit gevolgen heeft.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.