Israël voltooit raketschild voor middellange afstanden

Monday, April 03, 2017 |  Redactie Israel Today
Op de Israëlische luchtmachtbasis Chatzor in zuidelijk Israël is zondag het nieuwe raketafweersysteem קלע דוד Kela David, 'Davids Sling' in gebruik genomen, in aanwezigheid van premier Benjamin Netanjahu, minister van Defensie Avigdor Lieberman en commandanten van de Luchtmacht.

Het nieuwe systeem verdedigt tegen raketten op middellange afstand, 70 tot 300 km. Hij kan worden ingezet tegen vliegtuigen en kruisraketten, en vervangt de Hawk- en Patriot-raketten. Daarmee heeft Israël heeft nu een raketschild voor alle drie gebieden: Kippa Barzal of Iron Dome voor raketten met een kort bereik, tot 70 km, Davids Sling voor middellang bereik, en het Chetz 3 (Pijl 3) afweersysteem tegen langeafstandsraketten van buiten de atmosfeer.

Video: premier Benjamin Netanjahu bij de inwijding van het nieuwe raketschild.

Het nieuwe defensie-systeem werd in een periode van 10 jaar ontwikkeld door 'Rafael Advanced Defense Systems' in samenwerking met de Amerikaanse wapenfabrikant Raytheon en het Israëlische leger. In tegenstelling tot de Iron Dome, die slechts een bepaalde regio kan beschermen, is Davids Sling mobiel en biedt bescherming voor het hele land.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.