Aanslag bij de Damascuspoort blijkt wraakactie

Thursday, March 30, 2017 |  Redactie Israel Today
Een Arabische vrouw heeft woensdag bij de Damascuspoort in Jeruzalem geprobeerd een aanslag uit te voeren. Met een schaar probeerde ze in te steken op de daar aanwezige agenten van de Grenspolitie. Maar voordat ze iemand kon verwonden werd ze door de agenten neergeschoten.

Het politie-onderzoek bij de Damascuspoort. (Foto: Hadas Parush/Flash90).

Het incident gebeurde om 15.50 uur plaatselijke tijd. De vrouw kwam uit de Oude Stad van Jeruzalem en naderde de agenten van de Grenspolitie bij de Damascuspoort. Toen haalde ze een schaar tevoorschijn en probeerde de agenten aan te vallen. Die reageerden snel en schoten de aanvalster dood.

Daarna bleek de vrouw Siham Nimr te zijn, de moeder van Mustafa Nimr, die in september 2016 per ongeluk werd doodgeschoten door de politie, nadat zijn neef bij een controlepost was doorgereden en die had geramd. Hij was onder invloed geweest van alcohol en drugs. De politie dacht dat het twee terroristen waren die een aanval uitvoerden met een auto. Daarom openden zij het vuur op de auto, waardoor Mustafa ernstig gewond werd en later overleed.

De moeder was nooit over de dood van haar zoon heen gekomen en wilde nu wraak nemen op de politie. Een politiewoordvoerster verdedigde het neerschieten van de dader door de politie, het zou een levensbedreigende situatie zijn geweest.

Het hoofd van de Israëlische veiligheidsdienst, Nadav Argaman, heeft een paar dagen geleden gewaarschuwd voor mogelijke terreuraanslagen in de periode voor en tijdens de Pesachvakantie. Het is duidelijk dat terreurorganisaties zoals Hamas zullen proberen de situatie gespannen te maken en terreuraanslagen uit te voeren. Het doel van de veiligheidsdienst is, in het hele land rustige feestdagen mogelijk te maken.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.