Reiswaarschuwingen voor Turkije en Sinaï-schiereiland

Monday, March 27, 2017 |  Redactie Israel Today
Binnenkort beginnen in Israël de vakanties voor het komende Pesachfeest. Veel Israëli's gebruiken de vrije dagen voor reizen naar het buitenland, waarbij het Sinaï-schiereiland voor velen een geliefde bestemming is. Daarom maakt het Centrum voor Terrorismebestrijding nu zijn reisadviezen bekend.

De grensovergang bij Taba (Foto: Yossi Zamir/Flash90)

Waarschuwingen voor reizen naar landen zoals Turkije en Egypte zijn niets nieuws, maar deze keer zouden er volgens berichten in de media serieuze aanwijzingen zijn voor geplande terreuraanslagen en het gevaar van ontvoering van Israëlische toeristen in het Sinaï-schiereiland. Indien er nog duidelijker aanwijzingen zijn voor geplande terreuraanslagen, wordt zelfs de sluiting van de Taba-grensovergang naar het Sinaï-schiereiland overwogen.

De leider van het Centrum voor Terrorismebestrijding, Eitan Ben David, zei dat de gespannen situatie op het Sinaï-schiereiland en de berichten over Israëlische hulp aan de Egyptenaren bij de strijd tegen het terrorisme, de dreiging van mogelijke represaille-aanslagen tegen Israëli's nog vergroot.

Naast de negatieve reisadviezen voor Turkije en Egypte wordt ook het reizen naar Tunesië en andere Arabische landen afgeraden, evenals het reizen naar Afrikaanse landen als Oost-Senegal, Kameroen, Tsjaad en Kenia.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.