Vader van terrorist spreekt bij mensenrechtenorganisatie

Wednesday, March 22, 2017 |  Redactie Israel Today

Mohammed Aliyan, vader van de terrorist Baha Aliyan, die in 2015 bij een terreuraanslag in Jeruzalem drie Israëli's vermoordde, heeft afgelopen maandag deelgenomen aan een vergadering van de mensenrechtenorganisatie van de de Verenigde Naties. Hij maakte deel uit van een Palestijnse delegatie van familieleden van dode terroristen en veiligheidsgevangenen.

Op deze zitting in Genève vertelde Aliyan (foto links) over het leed dat zijn familie sinds de terreuraanslag van zijn zoon (foto rechts) heeft ondervonden door het onderzoek en de opgelegde sancties van de Israëli's tegen de familie. Hij zei ook dat Israël zijn zoon had geëxecuteerd.

Mohammed Aliyan , de vader van de terrorist

Na de terreuraanslag heeft de vader van de terrorist een campagne opgezet ter verheerlijking van zijn zoon; hij werd een symboolfiguur voor de zogenaamde Palestijnen, vooral in Oost-Jeruzalem.

Op de conferentie in Genève vertelde hij ook dat het lijk van zijn zoon meer dan tien maanden lang door Israël is achtergehouden en dat zijn huis door de Israëliërs is verwoest. Ook is de vrouw van zijn zoon het recht ontnomen om in Israël te wonen.

'Ik, advocaat Muhammad Aliyan, ben een verdediger van de mensenrechten en ik vertegenwoordig Palestijnse gezinnen die lijden onder collectieve bestraffing door Israël,' vervolgde hij.

Post van de vader op zijn Facebookpagina met een foto van de zitting in Genève.

'Israël heeft de gezinnen eindeloos leed berokkend. De collectieve straf begint met het maandenlang in de koeling vasthouden van het lijk. Daarna houden ze ons in donkere cellen vast zonder ons ergens van te beschuldiging, en vervolgens worden onze woningen vernietigd, familieleden het land uitgestuurd, alleen maar omdat ze een martelaar of een gevangene hebben bijgestaan.'

De terroristen Baha Aliyan en Bilal Abu Ghanem stapten in oktober 2015 in Jeruzalem in een lijnbus en openden vervolgens het vuur op de reizigers en vielen enkelen van hen met messen aan. Daarbij werden drie Israëli's gedood en raakten tallozen gewond.

De Israëlische ambassadeur bij de VN reageerde op het optreden van de Palestijnse delegatie in Genève en zei: 'De mensenrechtenorganisatie van de Verenigde Naties slaagt er opnieuw in een record te breken in zijn haat tegen Israël. Het is pijnlijk en schandalig dat de Verenigde Naties een gebeurtenis als deze mogelijk maakt, waar mensen smerige moordenaars van onschuldige Israëliërs verheerlijken.'

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.