Wegomleidingen tegen terreur?

Wednesday, March 22, 2017 |  Redactie Israel Today
De wegen in Judea en Samaria zijn vaak levensgevaarlijk. Niet om verkeerstechnische redenen, maar vanwege het terrorisme. Herhaaldelijk worden auto’s met een Israëlische nummerplaat met stenen bekogeld. Er zijn al meerdere mensen door dit soort aanslagen om het leven gekomen of zwaar gewond geraakt.

Eli Ben-Dahan, plaatsvervangend Minister van Defensie, stelt nu voor om nieuwe wegen aan te leggen ter vermijding van Arabische dorpen die als radicaal bekendstaan. Zijn partij, Beit Jehudi (Joodse huis), vertegenwoordigt veel pioniers uit Samaria en Judea in het parlement.

Ben-Dahan kreeg heel wat spot te verduren van zijn collega-parlementariërs. Zij vinden dat de regering op deze manier het probleem niet bij de wortel aanpakt. Volgens hen is dit weer zo’n voorstel om nóg meer maatregelen te nemen ter bescherming van de bevolking. ‘Waarom wordt er niets gedaan tegen de daders?’, luidde de klacht.

Een van de felste reacties tegen Ben-Dahan was: ‘Allereerst hoort uw corrupte partij op de vuilnisbelt. U zou de terreur eens moeten aanpakken. In plaats van geld te geven aan onze vijanden, zouden de daders bestraft moeten worden. Of nog beter: uitgezet moeten worden. In dat geval hebben we ook geen omwegen meer nodig.’

Dit artikel verscheen in het decembernummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.