Auto-aanval bij bushalte; raketbeschieting beantwoord

Thursday, March 16, 2017 |  Redactie israel Today
♦ Aanval met auto op bushalte bij Gush Etzion,
♦ Betonnen palen blijken effectieve bescherming,
♦ Raket uit Gaza explodeert op open terrein,
♦ Israëlische luchtmacht reageert met beschietingen.

Voor het eerst sinds lange tijd heeft woensdag weer een aanval met een auto plaatsgevonden. Een 16-jarige Arabische vrouw reed met een auto met hoge snelheid naar een bushalte op het Gush Etzion kruispunt. De daar geplaatste betonnen palen stopten de auto, zoals op bovenstaande foto te zien is, en voorkwamen ernstiger gevolgen. De jonge bestuurster werd met schoten geneutraliseerd door veiligheidstroepen, en is zwaar gewond naar een ziekenhuis gebracht.
Bij de bushalte waren op het moment van de aanval meerdere burgers en militairen, waaronder een hoogzwangere vrouw, die een shock opliep. Verder waren er geen gewonden.

Na het begin van de terreuraanvallen in oktober 2015 werden voor bushaltes betonnen palen geplaatst, om de bij de halte wachtende mensen te beschermen tegen aanvallen met auto's. Op onderstaande foto kun je heel goed zien hoe levensreddend deze betonnen palen zijn.

(Beide foto's: Gershon Elinson/Flash90).

Een raket, afgeschoten vanuit Gaza, ontplofte woensdagavond in het district Sdot Negev. De raket kwam neer op open terrein zonder schade aan te richten, waardoor het luchtalarm niet ingeschakeld behoefde te worden.

Toch reageerde de Israëlische luchtmacht afgelopen nacht zoals gewoonlijk op de raketbeschieting. Twee stellingen van Hamas in het noorden van de Gazastrook werden aangevallen, waaronder een oefenterrein van de militaire tak van de terreurorganisatie.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.