Paleis Sanherib ontdekt na verwoestingen door ISIS

Wednesday, March 15, 2017 |  Redactie Israel Today
Waar ISIS heerst, vernietigt het alle historische plaatsen die tot andere religies dan de islam behoren. In Mosul heeft deze barbarij onbewust geholpen, de juistheid van de Bijbel te bewijzen.

Koning Sanherib en zijn leger tijdens zijn Babylonische oorlog; relief uit zijn paleis in Nineve. (Beeld: Wikipedia.org).

In de tijd dat ISIS de Iraakse stad Mosul bezette, vernietigde het in juli 2014 het traditionele Graf van Jona (Nebi Yunus in het Arabisch), de Bijbelse profeet die de opdracht kreeg tot de inwoners van de Assyrische hoofdstad Nineve te prediken.

Nadat ISIS uit Mosul was verdreven, hadden archeologen de kans om de ruïne te onderzoeken, waardoor ze een verbazingwekkende ontdekking deden. Fox News meldde dat onder het oude graf het lang verloren paleis ligt van de Assyrische koning Sanherib, wiens invasie van Juda en de wonderbaarlijke nederlaag voor de muren van Jeruzalem uitgebreid wordt verhaald in de Bijbel (2 Koningen 19, 2 Kronieken 32 en Jesaja 37).

In het paleis zijn archeologen begonnen met het blootleggen van oude inscripties en documenten uit de tijd van Sanheribs zoon, koning Esarhaddon, en diens zoon koning Ashurbanipal.

De vondst is een van de opwindendste archeologische vondsten van de afgelopen jaren, en levert nieuw bewijs dat het Bijbelse verslag van de geschiedenis van het Midden-Oosten juist is.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.