Israël tot Donald Trump: we hebben geen vredespartner

Monday, March 13, 2017 |  Redactie Israel Today
Enkele dagen nadat de Amerikaanse president Donald Trump een telefoongesprek voerde met de Palestijnse leider Machmoud Abbas, en hem aanspoorde om eindelijk eens vrede te sluiten met Israël, noemt een Israëlische minister Abbas geen echte partner om vrede mee te sluiten.

'Israël vertelt gewoon de waarheid over de extreme standpunten van Abu Mazen ([Machmoud Abbas], die het bestaan [van Israël] als Joodse Staat ontkennen', zei minister Yuval Steinitz (foto) van Nationale Infrastructuur (Likoed) tegen Israel Radio.

Naar verwachting zal Abbas in de komende maanden op uitnodiging van Trump het Witte Huis bezoeken.
Voordat dit gebeurt, hoopt Abbas om een ​​soort van eenheid te smeden onder de lastige organisaties - zowel politieke als militaire - die deel uitmaken van de Palestijnse Autoriteit.
Bij een spoedvergadering die zondag in Ramallah werd gehouden, benadrukte Abbas dat 'nationale' eenheid nodig is om effectief te onderhandelen met de nieuwe Amerikaanse president.

Het feit dat Abbas geen effectieve controle heeft over de gebieden die geacht worden door hem te worden bestuurd, is een belangrijke knelpunt voor Israël als het gaat om het doen van concessies over grondgebied.

De Palestijnse Autoriteit zou bijvoorbeeld de Gazastrook moeten besturen na de terugtrekking van Israël, maar de kust-enclave werd snel en gemakkelijk door Hamas overgenomen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.