Palestijnen noemen jeugdkamp naar een moordenaar

Sunday, March 12, 2017 |  Ryan Jones
Veronderstel dat je betrokken bent bij een bloedvete met een familie in de buurt. Een lid van die familie heeft een van uw kinderen vermoord. Enige tijd later wil die familie besprekingen beginnen over het beëindigen van de ruzie – maar zet tegelijk een groot bord voor hun huis, ter ere van het familielid dat uw kind heeft vermoord. Gelooft u dan dat ze echt vrede willen?

Palestijnse kinderen dragen posters van Dalal Mughrabi tijdens een demonstratie in Ramallah. (Foto: Issam Rimawi/Flash 90).

Dat is precies de situatie waarmee Israël te maken heeft in zijn conflict met de Palestijnse Autoriteit. Die zegt dat ze vrede wil. Dat roept de Palestijnse Autoriteit zo hard als ze kan, zo lang de internationale gemeenschap luistert. Maar dan draait de PA zich om en verheerlijkt die Palestijnen die Israëlische mannen, vrouwen en kinderen hebben vermoord.

Dat is niet alleen een klap in het gezicht van Israël, dit gedrag moedigt zelfs de Palestijnen nog meer aan om nog meer moorden te plegen. En dat noemen ze een basis voor vrede?

Het recentste voorbeeld van dit verontrustende fenomeen gebeurde vorige week, toen de Palestijnse Autoriteit weer een door de regering gesteund jeugdkamp naar de terroriste Dalal Mughrabi noemde.

Mughrabi is om een enkele actie beroemd. In 1978 leidde zij een team van Palestijnse terroristen bij het kapen van een bus op de kustweg van Israël. Mughrabi en haar mannen vermoordden genadeloos 38 Israëlische mannen, vrouwen en kinderen en verwondden 70 anderen.

Voor die daad wordt zij vereerd. En Palestijnse kinderen worden aangemoedigd om haar als een rolmodel te zien. Op een dergelijke basis kun je nooit vrede bereiken.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.