Honkbal: Israël versloeg Nederland verrassend met 4-2

Thursday, March 09, 2017 |  Dov Eilon
Op sportgebied blijft Israël verrassen. Terwijl de meeste Israëli's nog onder de indruk zijn van de grandioze overwinning van Barcelona tegen Paris Saint-Germain met 6-1, heeft het Israëlische honkbalteam bij de wereldkampioenschappen in Zuid-Korea weer een overwinning behaald. Woensdag werd het sterke Nederlandse team verslagen met 4-2, de derde overwinning op rij, waardoor de volgende ronde, de kwartfinale, is bereikt als groepswinnaar.

De coach van het team, Jerry Weinstein, vertelde verslaggevers na de overwinning dat men gewend kon raken aan het winnen. We hebben ons ingespannen om de spelers vaker vervangen, om ze fit te houden voor de volgende ronde. Hoewel het team na het verslaan van Taiwan al was gekwalificeerd voor de kwartfinale, was het voor de coach en het team belangrijk om te winnen, want de Amerikaanse Joodse spelers spelen voor Israël en willen later de Israel Baseball Federation helpen een team op te bouwen dat is samengesteld uit spelers uit Israël.

Voor Israël is het de eerste deelname aan het toernooi. Het team is als 41e gerangschikt op de wereldranglijst. Dat leek de spelers echter niet te hinderen om de nummers 3 en 4 van de wereld, Zuid-Korea en Taiwan, te verslaan. Ook de Nederlanders werden tot op vandaag als het beste honkbalteam in Europa beschouwd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.