Video van de dag: Op de moutainbike door de woestijn

Sunday, March 05, 2017 |  Dov Eilon

Twee weken geleden werd in de woestijn in het zuiden van Israël de Samarathon gehouden. Dit is een heel bijzondere wedstrijd, een race op mountainbikes door de woestijn. De 80 km lange route voert door de Negev, het Aravadal tot in de bergen van Eilat. Het evenement wordt onder meer georganiseerd door de Kibboets Samar, gelegen te noorden van Eilat, waaraan de wedstrijd zijn naam ontleent.

Dit jaar is de Samarathon voor de derde keer gehouden. Er zijn verschillende categorieën, zoals een race alleen voor vrouwen, voor gemengde koppels en voor mannen per leeftijdsgroep. Rijden in de woestijn is een bijzondere ervaring. De Duitse omroep ARD heeft een interessant bericht van dit evenement gemaakt en begeleidt een Zwitserse broer en zus, die een afstand van 80 km afleggen over de kamelenpaden. In het bericht wordt ook de National Trail, de 'Shvil Israël', vermeld.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.