Trump wijst antisemitisme af in toespraak tot congres

Wednesday, March 01, 2017 |  Redactie Israel Today

De Amerikaanse president Donald Trump opende zijn eerste toespraak voor het Congres met het afwijzen van een recente uitbarsting van antisemitische aanvallen en bedreigingen tegen Amerikaanse Joden. De afgelopen maand liet een sterke toename zien van antisemitische incidenten in de VS.

'Recente bedreigingen gericht tegen centra van de Joodse gemeenschap, evenals de schietpartij van afgelopen week in Kansas City, herinneren ons eraan dat, terwijl we een natie zijn die verdeeld is op politiek gebied, we een land zijn dat één is in het afwijzen van haat en kwaad in al zijn vormen,' zei hij.

Net afgelopen week hebben vandalen Joodse grafzerken zwaar beschadigd in Pennsylvania en Missouri, en een aantal Joodse gemeenschapscentra ontvingen bomdreigingen.

Trump en anderen in zijn kringen suggereerden dat sommige van de bomdreigingen pogingen zouden kunnen zijn om de indruk te versterken dat zijn presidentschap tot een groei van het antisemitisme zou hebben geleid.

Veel van Trumps lasteraars houden vol dat hij een racist en een dweper is, en negeren het feit dat zijn dochter tot het Jodendom is bekeerd en zijn meest vertrouwde adviseur blijft, en dat hij talloze Joden in dienst heeft op hoge plaatsen.

Een aantal vooraanstaande Joodse organsiaties prees Trump dat hij zijn rede opende met het afkeuren van antisemitisme, maar ze deden dat voorzichtig.

Groepen als de Anti-Defamation League zijn duidelijke critici van Trumps immigratiebeleid dat zich richt op bepaalde moslimlanden en van zijn terugdraaien van de bescherming van 'transgenders'.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.